Νέα -  Γενικός Χειρουργός στη Θεσσαλονίκη Στάθης Αποστολάκος 

Λαπαροσκοπική χειρουργική - Τρισδιάστατη απεικόνιση με τη χρήση κάμερας 3D

Έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε πως ξεκινήσαμε ότι πιο καινούργιο στη λαπαροσκοπική χειρουργική, την τρισδιάστατη απεικόνιση με τη χρήση της κάμερας τελευταίας τεχνολογίας 3D.

Πρόκειται για εξαιρετική εικόνα τριών διαστάσεων με εξαιρετική διαύγεια, αίσθηση του τρισδιάστατου χώρου και αποκάλυψη ακόμα και της μικρότερης λεπτομέρειας.

Λαπαροσκοπική σπληνεκτομή

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δεύτερη λαπαροσκοπική σπληνεκτομή από την ομάδα μας,επεμβάσεις που έγιναν για πρώτη φορά στη Β.Ελλάδα.Το δεύτερο αυτό περιστατικό αξίζει ιδιαίτερης αναφορας διότι αφορά νέο κορίτσι 16 ετων που ασχολείται με το μπαλέτο,καθώς ο σπλήνας ηταν τεραστίων διαστάσεων,μεγαλύτερος από το ηπαρ,με νοσηλεία 36 ωρών.(σχετικό DVD σε διάθεση)

Περίπτωση ορθοκολπικού συριγγίου

Μία εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση ορθοκολπικού συριγγίου αντιμετωπίσθηκε με τοποθέτηση βιολογικής κόλλας με απόλυτη επιτυχία.Τα συρίγγια αυτά αντιμετωπίζονται δύσκολα χειρουργικά με υψηλό ποσοστό υποτροπής.

Διαφραγματοκήλη

Τεράστια διαφραγματοκήλη με μεγάλο άνοιγμα χειρουργήθηκε λαπαροσκοπικά με νοσηλεία 24 ωρών και απόλυτη επιτυχία.

Συρίγγιο

Ένα τεράστιο σε μηκος συρίγγιο που άρχιζε από τους όρχεις και κατέληγε στο έντερο αφου πρώτα το περιέβαλε,απότοκο βαρειας φλεγμονής και το οποίο είχε δύο φορές χειρουργηθεί και προγραμματίσθηκε για τρίτη επέμβαση,αντιμετωπίσθηκε με τοποθέτηση βιολογικής κόλλας επιτυχώς.